Препоръки за филма „Странният случай с Бенджамин Бътън“

Вчера бяхме с жена ми Тони на кино „Фламинго“ в Пловдив и гледахме филма „Странният случай с Бенджамин Бътън“- оригинално заглавие /The Curious Case of Benjamin Button/, за което сърдечно благодарим на Биляна и Петьо, които ни подариха билетите. От доста време така не ни беше впечатлявал филм, така че горещо го препоръчвам на тези, които не са го гледали. Сюжетът му е малко странен, но е поднесен така завладяващо, че след края всички зрители останаха известно време по местата си.

Въпреки премиерата си на 25 декември 2008, до януари 2009 филмът печели 7 награди и 18 номинации от различни американски академии и сдружения на критици.

Сценарият отчасти е базиран на едноименния разказ от Франсис Скот Фицджералд.

Режисьор на филма е Дейвид Финчър, а актьорският състав е :

Брад Пит - Бенджамин Бътън

Кейт БланшетДейзи Фулър

Тараджи Хенсън – Куийни

Джулия Ормънд – Карълайн

Джейсън Флеминг – Томас Бътън

Джарет Харис – Капитан Майк

Елиас Котеас – Мосю Гато

Тилда Суинтън – Елизабет Абът

Не пропускайте това удоволствие !

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks

3 коментара по „Препоръки за филма „Странният случай с Бенджамин Бътън“

 1. Филмът наистина е един от най-добрите в последните няколко години… Харесва ми, че не си издал сюжета, защото ми се струва, че колкото повече знае човек предварително за историята, толкова повече се губи удоволствието. Между другото, филмът имаше 13 номинации за Оскар и спечели 3 от тях (които дори са му малко). Още три интересни факта: нито един обект във филма не е боядисан в зелено, почти всички облекла са на Levi’s, а бебето на Брад Пит във филма е… истинската му дъщеря от Анджелина Джоли, когато е била на 10 месеца… На това му казвам да станеш актьор от малък :)
  Накратко – филмът просто трябва да се гледа!

 2. След всичко казано за филма, аз само ще допълня, че Брад Пит играе феноменално. Филмът си заслужава да се гледа и то от цялото семейство, защото всеки ще открие частичка от себе си там. :)

 3. Да..Филма е много добър и все пак моето удоволствие се поразвали от факта,че ревюто и корицата издаваха толкова голяма част от филма, а и не ми хареса, че финала беше предвидим и малко неясен.
  Тази година излязоха наистина МНОГО добри фими. Друг, които аз горещо препоръчвам е Chageling – Подмяната/ Сменено дете

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>